Fysiskt bankärende : Tramsmail.se ♥ a smart smile
banner ad

För att få adressen till denna sida skickad till din mobil, skicka ett SMS för 10 kr
till 72550 med texten trams w 20347 - Läs mer under fliken Mobilinfo här »

Fysiskt bankärende

Views: 6,249 | 26 June 2007 | Leave comment    | Debug
 • Share

Kära medborgare…

Det har varit mycket midsommar nu den senaste tiden, så därför handlar dagen blogg om något som hände i början av förra veckan. Så får det bli ibland…

Medborgare Tim och jag gick iväg på lunchen för att handla och jag behövde smita in på Nordea för att överföra pengar från mitt företagarkonto till mitt privata, det vill säga från ”spara” till ”slösa”. I normala falla brukar jag sköta alla mina ärenden via Internet, men ibland får man bli lite mer fysisk i sina bankärenden…

Jag fyller i en talong och ställer mig i företagarkön och när det är min tur tittar damen i 50-årsåldern på mig och direkt känner jag ett motstånd och surhet från henne. ”Är du företagare?” snäser hon som om jag inte skulle kunna vara det och jag svarar att det är jag. Hon fortsätter att hon inte kände igen mig och jag berättar att just detta bankkontor är mitt kontor för både privata och företagsändamål. ”Nåväl” säger hon surt och tar emot mina papper och körkort…

Men surdamen har bestämt sig för att göra lunchen så jävlig för mig som möjligt och hittar allt hon kan för att ge mig motstånd. Och då menar jag allt. Det börjar med att hon tittar på mitt körkort och frågar om det verkligen är jag på bilden, för där har jag ju glasögon och det hade jag ju inte nu. Jag försäkrar henne att det är jag…

Vidare gnäller hon på min namnunderskrift på talongen, för den ser inte likadan ut som på körkortet och ber mig därför skriva om den. Det är nämligen så att jag har ett rätt hög och kompakt underskrift, men då den lilla yta som körkortet ger en inte passar min autograf, vände jag ytan 90 grader och kladdade så. Jag skulle aldrig få för mig att ändra mig på en sådan sak…

Däremot skriver jag under alla papper ”rätt” så att säga, vilket gör att man måste vrida körkortet 90 grader för att se om den stämmer och det har 100% alla som behövt verifiera min underskrift gjort sedan jag blev gammal nog att ha en. Surkärringen på Nordea var den första i mitt liv som anmärkte på mitt sätt att skriva under och hon till och med bad mig skriva under fel, det vill säga med 90 graders lutning. Allt för att jävlas gissar jag…

Tror du det är slut där? Näää! Nu anmärkte hon på hur jag skrev siffrorna till kontonumret och tro mig – hon till och med gav mig fel belopp. Jag skulle ta ut 900, men fick 500. Du får ursäkta mig, men jag tycker helt enkelt inte att vissa människor ska jobba med serviceyrken, speciellt inte om de är klimakteriella surfittor…

Ha en bra dag och kramas i trafiken!

/Raffe Bergwall – Alla har ett fotografiskt minne, fast med olika många megapixlar…


Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategorier: Banker • Ekonomi • Galet • Tokblogg

Kommentarer och information

Kommentarer

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Annika says:

  Sicken klimakteriakossa!

 2. SideShow Surfer says:

  Eller så hade kunden innan dig skällt ut damen bakom luckan för en bagatell och så fick du i din tur bära hund huvudet för detta.Men det är ju klart att visst finns det människor på fel platser som inte orkar bryta sig loss utan låter andra ta skiten för deras eget misslyckande.Så det gäller at se upp med vem man närmar sig ha ha … Sorgligt men sant.

  Ha det gott. :)

 3. Jill says:

  Välpassande adjektiv som går hand i hand med de tankar som mina små grå producerade just nu!
  SEB säger jag sedan bara ;)

Leave a Reply

Mobilinfo


Det här kan du göra med i din !

Du kan också välja att vidarebefordra det SMS du fick när du beställde sidan till din mobiltelefon till vem du vill, så även de kan ta del av det roliga.

Viktig information angående tjänsten, filen och avgiften!

Avgiften på 10 kr gäller inte för , eller användandet av denna, utan endast för tjänsten som förmedlar och skickar dig den beställda sidan från Tramsmail.se till din mobiltelefon. Materialet är i många fall upphovsrättsskyddat.

Detta är ingen prenumerationstjänst utan du betalar bara engångskostnaden 10 kr för den adress på Tramsmail.se du själv väljer att beställa till din mobiltelefon. Läs mer här »

Tipsa en kompis

Varför inte dela med dig av just denna sida till en kompis? Bara fyll i nedanstående formulär och ett mejl går till din kompis med länken till denna sida...

Funkar inte?

Här nedan kan du lämna en felanmälan och vi uppskattar om du försöker vara så detaljerad som möjligt. Då kan vi åtgärda problemet både snabbare och enklare...

Ett tips är att du installerar de senaste versionerna av både Flash och QuickTime.
De är gratis och viktiga komponenter för filmer, spel och ljudklipp...
Kontrollera även att du surfar med det senaste programmet här »