Så gott som guld : Tramsmail.se ♥ a smart smile
banner ad

För att få adressen till denna sida skickad till din mobil, skicka ett SMS för 10 kr
till 72550 med texten trams w 11253 - Läs mer under fliken Mobilinfo här »

Så gott som guld

Views: 998 | 23 June 2010 | Leave comment    | Debug
  • Share

Kära medborgare…

Jag jobbar inom reklam- och annonseringsbranschen och har gjort på ett eller annat sätt i snart 20 år. Många av de Tramsfiler som finns på Tramsmail.se och i utskicket Tramsmail, är reklam – fast rolig, fyndig eller eftertänksam sådan. Man kan säga att jag äter, sover, skiter och älskar reklam…

På Wikipedia står det inledningsvis att reklam är skapande och spridande av information som har till syfte att lysa upp och skapa uppmärksamhet runt idéer, varor och tjänster, samt påverka och ändra människors åsikter, värderingar  eller handlingar, i första hand konsumtionsbeteende. Och det kan nog de flesta skriva under på oavsett om de gillar reklam eller ej…

Det skulle inte falla mig i att ha en “Reklam Nej Tack”-skylt på min dörr och jag gnäller inte heller över reklamen i teven, i radion eller i tidningar. Det hör liksom till. Det jag däremot inte gillar är varför nivåskillnaderna mellan ett teveprogram och reklaminslagen är så stora. Nu säger tevefolket att ljudet är precis lika starkt, men ambiensen, balansen, dynamiken och komprimeringen är annorlunda mellan ett teveprogram och en reklamsport och därför upplevs det som om reklamen är mycket starkare. Och därmed även störande. Att de inte fattar sådant förstår inte jag…

Hela Internet kryllar av reklam och ofta ser man den ena lättklädda tjejen efter den andra i flera av dessa banners. De säger att de väntar på mig eller att jag hade fått göra vad jag vill med dem. I alla fall på de sidor jag besöker. Men man har blivit van, man ser knappt det och jag måste säga att jag börjar bli riktigt mätt på nakenhet. Reklammakarna av dessa banners har förlorat sitt syfte på grund av sitt syfte…

Många företag har hoppat på det här med social media och använder Facebook för att få ut sina produkter genom att få användaren att själv välja att publicera deras reklam via deras kampanjsidor. Då uppstår även en effekt av pålitlighet. Om jag postar något på min Facebook-sida finns det flera av mina vänner som genast anser att det är bra eller relevant reklam, då jag redan har filtrerat det och dem inte behöver…

Dessa kampanjsidor är ofta humoristiska och ger användaren en möjlighet att delta i kampanjen eller på något annat sätt vara med på sidan, gärna med egen bild, och företaget bakom gnuggar sina händer då dessa kampanjsidor liksom sprider sig av sig självt. Som en förkylning…

Jag fullkomlig älskar dessa kampanjsidor och tycker det är helt genetaliskt. Jag hoppar gärna på och sätter mitt ansikte på en sprattelgubbe, mitt namn i företagets logotyp-typsnitt och en himla massa annat. Och nu har jag gjort det igen…

Glassen Magnum lanserar en ny smak under namnet Magnus Gold och under payoffen “As Good As Gold” har de skapat en kampanjsida som liknar en trailer för en kommande film med den helt fantastiske skådespelaren Benicio del Toro och heta brasilianskan Caroline Correa. Allt liknar till pricken av vanlig filmtrailer, men det är reklam för en glass. De ska göra ett bankrån, men istället för ett bankvalv full med guldtackor, finner de ett bankvalv fullt med Magnum Gold. Ett mycket kallt bankvalv gissar jag…

Det bästa av allt är att du kan vara med i reklamfilmen som den märklige kusinen. Och jag hoppade på direkt. Jag laddade upp en gammal knasig bild på sig själv med ansiktet tagit framifrån, ställde in ansiktet och sedan var det bara att tuta och köra. Du kan du med. Man får en reklamfilm serverad där du är med och spelar den märklige kusinen. Så himla coolt…

Se min reklamfilm här »

Ha en bra dag och kramas i trafiken!

/Raffe Bergwall – Framgång är att kunna gå från motgång till motgång utan att förlora entusiasmen…


Taggar: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategorier: Film & Teve • Godis & Choklad • Mat & Dryck • Reklam • Tokblogg

Kommentarer och information

Kommentarer

Leave a Reply

Mobilinfo


Det här kan du göra med i din !

Du kan också välja att vidarebefordra det SMS du fick när du beställde sidan till din mobiltelefon till vem du vill, så även de kan ta del av det roliga.

Viktig information angående tjänsten, filen och avgiften!

Avgiften på 10 kr gäller inte för , eller användandet av denna, utan endast för tjänsten som förmedlar och skickar dig den beställda sidan från Tramsmail.se till din mobiltelefon. Materialet är i många fall upphovsrättsskyddat.

Detta är ingen prenumerationstjänst utan du betalar bara engångskostnaden 10 kr för den adress på Tramsmail.se du själv väljer att beställa till din mobiltelefon. Läs mer här »

Tipsa en kompis

Varför inte dela med dig av just denna sida till en kompis? Bara fyll i nedanstående formulär och ett mejl går till din kompis med länken till denna sida...

Funkar inte?

Här nedan kan du lämna en felanmälan och vi uppskattar om du försöker vara så detaljerad som möjligt. Då kan vi åtgärda problemet både snabbare och enklare...

Ett tips är att du installerar de senaste versionerna av både Flash och QuickTime.
De är gratis och viktiga komponenter för filmer, spel och ljudklipp...
Kontrollera även att du surfar med det senaste programmet här »