Var lite osvensk en stund : Tramsmail.se ♥ a smart smile
banner ad

För att få adressen till denna sida skickad till din mobil, skicka ett SMS för 10 kr
till 72550 med texten trams w 63373 - Läs mer under fliken Mobilinfo här »

Var lite osvensk en stund

Views: 530 | 05 April 2012 | Leave comment    | Debug
  • Share

Kära medborgare…

Alla har vi olika sett att få våra kickar på. En del kräver enormt mycket för att få mental ribba, andra ytterst lite. Jag vet exakt vad som krävs för att få mina nackhår att resa sig i ren egoeufori. Och jag söker det hela tiden. Gör du..?

Hade jag varit en kommunalpolitiker; hade jag garanterat rest en byggnad och kallat den Bergwall-någonting. Hade jag varit en diktator hade jag lätt invaderat ett annat land och döpt om det till Bergwalland. Hade jag varit en känd kock hade jag förmodligen skapat rätten Pasta di Raffe. Oj, det har jag ju redan gjort fastän jag knappast är en kock…

Nä, jag får ingen som helst sexuellt upphetsning av att se mitt eget namn, varken på papper eller på skärm. Däremot gillar jag mitt namn väldigt mycket och använder alltid för- och efternamn. Eller rättare sagt artistnamnet = smek- och efternamn. Däremot kittlar det visst till lite när jag läser om mig själv i tidningen, men då är det för något jag gjort och det är min egoboost. Att bli bekräftad för en bedrift…

Tramsmail är just exakt det. Till hösten fyller nyhetsbrevet 12 år och med nära nog 2.000 läsare och 1.000-2.000 unika besökare på sidan om dagen, tydligare bekräftelse än så kan man ju knappast få. Fast jag har en del andra kickar…

Att stå på scen och framföra något inför en publik är det absolut bästa jag vet. Det finns inget som ringer min klocka så mycket och så starkt som just det. Nästa år har jag på ett eller annat sätt stått på scen i 30 år och det känns lite som om det är det jag föddes till. Undrar hur många kvadratmeter scengolv jag har trampat genom åren..?

Min musik är också en av mina kickar. Det är på grund av musiken, i synnerhet DJ:andet som fick mig att stå scen och skivspelandet och tävlandet med det, lärde mig att känna mig trygg på scen och det ska mycket till för att jag ska bli nervös, men visst blir jag fortfarande det ibland…

Ett av mina livs största egoögonblick var faktiskt i måndags. Efter många års tystnad som text- och musikförfattare jag har jag tagit upp detta igen och jag skrev en låt som jag satte mig själv som artist på och la ut på nätet. På min hemsida. Sen tog det lite fart. Den började spelas i en lokal reklamradiostation och jag började få en massa positiva kommentarer om den. Så jag kände det hade varit kul, som ett rent experiment, att få ut låten på iTunes och Spotify

Jag googlade och fick även tipset att anlita tjänsten CD Baby och genom den lägga upp låten och sedan sköter de alla distribution och jag får 75% av alla eventuella intäkter. Jag undersökte saken, läste genom alla sidor på sajten och sedan bestämde jag mig för att lägga jag upp låten där…

10 minuter senare hade jag skapat ett användarkonto på CD Baby, fyllt i alla uppgifter om låten, laddat upp den i bästa tänkbara ljudkvalité och högupplöst skivomslag, betalat 10 dollar för tjänsten och 5 dollar för att få en egen streckkod. Sen var det klart. Tilläggas måste att jag sedan 20 år tillbaka redan är anmäld på Stim och hade stimmat låten för en månad sedan, så det slapp jag jiddra med, för det måste man också…

Sedan tog det fyra dagar innan CD Baby hade gått genom allt och kontrollerat så min låt inte var en stöld (eller vad de nu gjorde) och sedan skickade de iväg låten till alla de största musikdistributörerna på nätet, så som iTunes, Spotify, Amazon MP3 med flera, så att du nu kan lyssna och ladda ner låten för fjuttiga 9 kr. Typ. Kolla respektive tjänst vad de vill ha…

Låten är såklart ”I Don’t Give A Fcuk” och jag lovar; det var en fullkomligt makalös känsla att få se sin egen låt på Spotify! Det är nästan obeskrivbart och jag lovar att det gick en rysning genom hela kroppen när jag såg att den låg ute där. Till och med Lill-Raffe rös till. Det kändes nästan som en positivt chock som väldes genom hela kroppen…

Den egoboost jag fylldes med då, all den energi det gav, lever jag fortfarande på och jag rekommenderar alla som skriver och publicerar egen musik att lägga ut det på CD Baby. Då kommer du förstå vad jag menar. Och det var verkligen så enkelt som jag beskrev ovan. Och kan jag kan du! Var nu inte feg, utan tro på dig själv. Var lite osvensk en stund…

För att lyssna och ladda hem låten från Spotify »

För att ladda hem låten från iTunes »

För att ladda hem låten från Amazon MP3 »

För att ladda hem låten från CD Baby direkt »

Alla eventuell vinst kommer att gå rakt in i den musikstudio jag planerar bygga…

Är du intresserad av att boka mig som DJ, kan du enkelt göra det genom att mejla mig på raffe@bergwall.nu »

Parallellt med detta lyckorus är jag å andra sidan inte alls så himla lycklig. Jag har gått med en klump i magen hela veckan och för något som bara precis innehållit en nedräkning…

Idag är även ett avslut på ett 7 år gammalt långt kapitel i mitt liv. Min tjänst på Lokaltidningen som grafisk formgivare upphör och jag har fått och tagit erbjudandet att istället gå över till avdelningen för IT-support på samma företag. Jag går alltså från en kreativmiljö till en teknisk och anledningen till att jag fick den möjligheten är just för att jag har kunskap inom båda värdlar. Och kan lättare förstå producenterna när de ringer och har problem…

Livet ger en ibland biljetter till olika resemål och det gäller att ha passet med sig och snabbt kunna packa väskan och resa röven. Och framför allt gilla läget och göra det bästa utav det. Jag kommer att få det bra där i supportrummet tillsammans med Mattias och för att inte sakna det kreativa för mycket, eller ens försöka dämpa min kreativa ådra, har jag åter igen dragit igång min enskilda firma. Och redan har jag fått en himla massa trevliga uppdrag…

Det är hemsidor, loggor, flajers och annonser som ska tillverkas och det är vad jag får roa mig med på fritiden. När jag inte gör musik eller mixar andras låtar. Och jag tar gärna emot fler beställningar, om du har några. Det kommer att bli en spännande resa och jag hoppas på en massa härliga uppdrag och utmaningar; så väl på jobb, som på fritiden…

Glad påsk!

Ha en bra dag och kramas i trafiken!

/Raffe Bergwall – Den enda kunskap som kan skada dig är den kunskap du inte har…


Taggar: ,

Kategorier: Artister & Grupper • Av Raffe Bergwall • Låtar • Musik • Musiktjänst • Raffe Bergwall • Tokblogg

Kommentarer och information

Kommentarer

Leave a Reply

Mobilinfo


Det här kan du göra med i din !

Du kan också välja att vidarebefordra det SMS du fick när du beställde sidan till din mobiltelefon till vem du vill, så även de kan ta del av det roliga.

Viktig information angående tjänsten, filen och avgiften!

Avgiften på 10 kr gäller inte för , eller användandet av denna, utan endast för tjänsten som förmedlar och skickar dig den beställda sidan från Tramsmail.se till din mobiltelefon. Materialet är i många fall upphovsrättsskyddat.

Detta är ingen prenumerationstjänst utan du betalar bara engångskostnaden 10 kr för den adress på Tramsmail.se du själv väljer att beställa till din mobiltelefon. Läs mer här »

Tipsa en kompis

Varför inte dela med dig av just denna sida till en kompis? Bara fyll i nedanstående formulär och ett mejl går till din kompis med länken till denna sida...

Funkar inte?

Här nedan kan du lämna en felanmälan och vi uppskattar om du försöker vara så detaljerad som möjligt. Då kan vi åtgärda problemet både snabbare och enklare...

Ett tips är att du installerar de senaste versionerna av både Flash och QuickTime.
De är gratis och viktiga komponenter för filmer, spel och ljudklipp...
Kontrollera även att du surfar med det senaste programmet här »