De bästa memesen 2017

United Airlines – ”Fight or flight”

När den 69-åriga passageraren Dr David Dao blev utburen ur ett överbokat United Airlines-flygplan i början av april så blev det ramaskri i USA och United Airlines stod inför en PR-kris. Filmklippet och nyheten nådde hela vägen över Atlanten och till Sverige. Det är inte ofta vi svenskar flyger med United Airlines men det hindrar inte oss från att njuta av alla memes som har kommit i samband med den här märkliga händelsen.

I denna meme har skaparen valt att använda sig av en kaxig text som säger ” We bring new meaning to the expression ‘Fight or Flight'”. Texten låter som en slogan och är en rolig lek med United Airlines PR, och den får oss sannerligen inte att sluta tänka på händelsen. Det här är orsakar en rolig kulturkrock som med andra ord låter oss se vad företagen faktiskt står för istället för all deras ”riktiga” reklam och PR. Kan du komma på någon slogan till ett företag som skulle passa bättre än deras riktiga?

Donald Trump blev USAs nya president

Som du redan vet är Donald Trump numera USAs nya president. Efter att valresultatet var klart så stod hela världen i chock och kunde inte riktigt smälta det som hänt. Mr Donald Trump har sannerligen varit en rubrikernas man både innan och efter valet. Han har bland annat lovat att bygga en mur mot Mexiko, som Mexiko själva ska få betala, och han förnekar även att det ens finns något som heter klimatförändringar.

När Trump blev president så var det som upplagt för roliga memes. I denna meme kan du se USAs tidigare presidenten Barack Obama som poserar tillsammans med sin vice president Joe Biden för en groupie. Det här är förstås en populär duo för memes-skaparna och detta är långt ifrån den enda som har gått viralt. På deras glada groupie, som är tänkt att föreställa en Snapchat, så står det ”Laughing my as* off you all f*cked bruh, we out of this b*tch”.

Eran av emojis

Något som är väldigt populärt bland människor över hela världen är emojis, eller smileys som de kallades förr i tiden. Emojis är illustrerade figurer, objekt, djur, mat och så vidare och det går inte föneka att folk älskar dem. Emojis används för att ge en visuell effekt till det du skriver och är tänkta att visa dina känslor när du chattar i WhatsApp, messenger eller något annat chattrum och de talar verkligen för sig själv. En emoji kan säga mer än tusen ord.

Eftersom att emojisen är illustrerade figurer så är de väldigt surrealistiska bilder mot hur det skulle se ut i det verkliga livet. Därför är det numera populärt att försöka hitta personer i riktiga livet som ser ut som dessa emojis och sedan skriva en roligt tillhörande text. Den här memen gör precis det, någon har tagit ett foto och det ser på pricken ut som den emoji som de har nämnt i texten och du måste erkänna att det är ganska kul.