Internetfenomenen som alla tittar på

Alla tiders memes – Best Memes of All Time, vilka var de, vilka är de? Varje dag ökar antalet användare på sociala medier och därmed blir antalet virala titt fler och fler. Det som var stor sensation för 10 år sedan blir slaget mångdubbelt av dagens videor. Så hur man ska utse de bästa i olika kategorier blir en högst ovetenskaplig och generaliserad uppfattning.

YouTube som kom igång år 2005 var i början den enda kanalen för virala videor men idag finns det mängder med konkurrerande sociala media även om Youtube är helt klart är en utav de största. Men än så länge håller tuben greppet och det är där vi väljer ut våra favoriter. I dagsläget laddas det där upp omkring 100 000 videos om dagen. Den allra första videon laddades upp i februari 2005 av en man som varit på zoo. Videon från San Diego är 19 sekunder lång och har till dagens datum haft drygt 38 miljoner visningar.

Rickroll tar dig till en helt annan plats

Något annat än det du tror att du klickat på – Rick Astley var den förste som myntade det uttrycket år 2008. Man kom till hans musikvideo, en länk man inte trodde sig ha klickat på. Videon som spelar Never Gonna Give You Up har nu 290 miljoner visningar. Gör din egen rickroll via, välj en video och skriv en lockande rubrik, så lurar du dina vänner att klicka in på ditt skämt.

LOL cats- videos, roligaste kattfilmerna

Svenska uppladdningar får naturligtvis inte lika många visningar som engelska, men att få uppemot 100 000 visningar för sina katter är ändå lyckat. Som exempelvis Katter Är Bara Bäst – Rolig Katt Sammanställning. Det är vad vi gillar bäst, inte alltför lång film på cirka fyra minuter. Men på så kort tid har de absolut roligaste klippen sammanställts och gör att vi skrattar. Katten som är arg på sin egen svans och badande katter får oss att kikna av skratt.

Vresiga katter

Den katt som tydligen utsetts till originalet av argsinta katter är The Original Grumpy Cat!. Men frågan är om den verkligen är vresig, kanske bara ser så ut. Annars ser vi en hel serie med grumpy cats i Grumpy Cats Video Compilation 2016. Vad man än kan säga om alla katter i dessa virala videos, så ser de ut att leva lyxliv och vara rätt nöjda med tillvaron.

Kanske kan man utnämna någon av dem till katternas Gangnam style. Kan en sådan katt-video få samma stora publik som rapparen Psy som nu har setts av mer än 100 miljoner tittare världen över. Grumpy cat drar in massor av pengar på videos. Man beräknar att reklamintäkter rör sig om cirka 350 000 kronor året. En synnerligen bra inkomst för en vresig katt.