Fler roliga videos

Katter är kanske det tacksammaste djuret att filma, tillsammans med hunden. Inte bara därför att de är våra vanligaste husdjur utan för att de helt enkelt är roliga – oftast. När det händer något kul med ens egen katt hemma är det fantastiskt om det kan fångas på film. De roligaste klippen presenteras på sociala medier, främst YouTube och Facebook, men det finns mängder av andra. Särskilt de virala sajterna där roliga katter har en framträdande plats.

Funny Cats Compilation

På Youtube finns mängder av så kallade compilations, sammanställningar som oftast innehåller ett 40-tal eller mer av de roligaste klippen som just den redaktören har klippt ihop. Så tänk på det om du laddar upp egen film, har du den offentligt kan de hamna i en av dessa klippsamlingar. Klipp som har mer än 100 miljoner visningar är kul men det går att hitta guldkorn bland de som setts mindre. Den som setts mest just nu är.

Seriösa katter

Ett mycket roligt inslag är ”Försök att hålla dig för skratt trots att den ”bara” har drygt 14 miljoner visningar. Katten uppe på stegen gör att man nästan tappar andan, undrar vad ägaren tyckte när sakerna flög runt då tvåmetersstegen rasade. Eller klassikerna med katten som badar i handfatet och kattungen som roar sig med surfplattan.

Ingen är rädd för vargen här

Orädda katter som inte ryggar för fara, ormar och stora djur är också roliga inslag, ett bra sådant hittar du här. En svart katt som leker med en jättespindel inleder klippen. Ormar tycks heller inte skrämma katter så lätt, se kobran en bit in i filmen. Hundar är inga problem alls och inte ens en räv.

Se katten och sedan dö av skratt

Om du inte är rädd för döden – Cats are so funny you will die laughing, och den här är faktiskt väldigt bra (cirka 33 miljoner visningar). Fast här blir faktiskt en katt skrämd av en hund som gömmer sig under täcket. Sanslöst roliga är katter som verkar döda fast de bara sover. Alla som har katt vet också hur roade djuren är av att krypa in i påsar, kartonger och trånga pottor eller liknande. Och skåp är naturligtvis oemotståndliga.

Sammanställningarnas kvalité

En del videos är dåligt inspelade men det tycks inte försämra populariteten, bara man kan se vad som utspelas. Många, eller faktiskt alla, av de bästa klippen förekommer i många compilations och när man sett flera så tror man att man sett allt. Men då bedrar man sig, det kommer hela tiden in så många nya häftiga klipp att det nog aldrig tar slut. Men det verkar som att de sammanställande tar med några gamla och kryddar med några nya också. För oss tittare håller dock underhållningen på i all oändlighet.