V3NUS : Tramsmail.se ♥ a smart smile
banner ad

För att få adressen till denna sida skickad till din mobil, skicka ett SMS för 10 kr
till 72550 med texten trams w 55388 - Läs mer under fliken Mobilinfo här »

V3NUS

Views: 197 | 30 September 2011 | Leave comment    | Debug
  • Share

Kära medborgare…

Om exakt sju veckor idag är det premiär för julshowen ”V3NUS” med showgruppen Champagne Safari. Det blir den tolfte showen i rad på The Tivoli och min sjätte, det betyder således att jag har då varit med i hälften. Kanske inte mycket för dig, men himla stort för mig…

Vi har de senaste åren haft olika tema på showerna. Förra året var det 80-talstema med bara låtar, kläder, karaktärer och förekomster från just det årtiondet. Vi har tidigare år även kört 70-tal och 60-tal, men även Paris- och Las Vegas-tema. I år bli temat Tema. Alltså, att vi kör massa olika små teman hela tiden. Istället för att göra olika nummer i samma tema, gör vi ett nummer (med en eller flera låtar, sketcher eller vad det kan vara) på ett tema och sedan går vi vidare med ett annat tema. Ska bli himla roligt…

Igår körde vi vår första riktiga dansrepetition och det var himla spännande. Vi var de flesta i ensemblen samlade och det blev till att nöta nya danssteg, nya rörelser till nya nummer. Jag kan tycka att det var bra att vi gjorde en show med gammalt material för några veckor sedan, när vi gjorde ett företagsgig, för då blev vi liksom uppvärmda och hjärnan påslagen. Det var inte lika stelt och svårt som det ibland har varit andra år vid nyuppstart…

Det var inte länge sedan vi släppte informationen och bokningsmöjligheterna för showen och redan har folk kommenterat varför årets show stavas så konstigt som den gör. ”V3NUS” när det uttalas Venus. ”Varför göra det svårare än vad det redan är?” sa en något bakåtsträvande typ och jag svarar alltid samma sak; att det är kittlande att ibland göra något självklart busig. Vi kunde lika gärna ha stavat det ”VENUZ”, men då hade inte folk reagerat på samma sätt. Det är 3an i ordet som de reagerar på…

Varför vi valde en 3:a istället för ett E är hemligt. Eller rättare sagt, det gör sig ganska självklart när man ser showen och därför vill jag inte avslöja något. Och för er som inte kan eller vill se ”V3NUS”, tänker jag avslöja 3:ans betydelse efter sista föreställningen…

Att byta ut en bokstav i ett ord mot siffra som nästan motsvarar bokstaven till utseendet är ett hyfsat vanligt språkbruk inom online-kulturen. Det kallas för Leet, eller l33t om man ska vara 100 korrekt och man använder siffrorna för att ersätta bokstäver enligt följande:

1 = i eller l
2 = z
3 = e
4 = a
5 = s
6 = g eller b
7 = t
8 = bara stor bokstav B
9 = g eller q
0 = o

7r4m5m411 betyder Tramsmail, mitt namn blir R4ff3 83r6w411 och H3151n660r65 1F översätts till Helsingborgs IF. Det finns massvis med ord som bara blir i siffror. Här är några exempel: 808, 6474, 1337 och 200. Kan du lista ut vilka det är..?

Önskar du mer information om till exempel speldatum och hur du bokar biljett till föreställningen ”V3NUS”, som har premiär den 18 november och kör fram till helgen innan jul, går du enklast in på vår hemsida ChampagneSarari.net och läser. Det går även bra att ringa The Tivoli på 042-18 71 71 om man önskar boka direkt…

Se affischen för ”V3NUS” här »

Fredagens mash-up heter “Satisfaction De France” och är en blandning mellan Benny Benassi “Satisfaction” och Kraftwerk “Tour De France”…

Lyssna på den här »

Ha en bra dag och kramas i trafiken!

/Raffe Bergwall – Bättre att göra som fiskaren och gå ål in, än som bagaren och bara dega…


Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategorier: Föreställningar • Framträdande • Nöje & Arrangemang • Ordkunskap • Språk • Tokblogg

Kommentarer och information

Kommentarer

Leave a Reply

Mobilinfo


Det här kan du göra med i din !

Du kan också välja att vidarebefordra det SMS du fick när du beställde sidan till din mobiltelefon till vem du vill, så även de kan ta del av det roliga.

Viktig information angående tjänsten, filen och avgiften!

Avgiften på 10 kr gäller inte för , eller användandet av denna, utan endast för tjänsten som förmedlar och skickar dig den beställda sidan från Tramsmail.se till din mobiltelefon. Materialet är i många fall upphovsrättsskyddat.

Detta är ingen prenumerationstjänst utan du betalar bara engångskostnaden 10 kr för den adress på Tramsmail.se du själv väljer att beställa till din mobiltelefon. Läs mer här »

Tipsa en kompis

Varför inte dela med dig av just denna sida till en kompis? Bara fyll i nedanstående formulär och ett mejl går till din kompis med länken till denna sida...

Funkar inte?

Här nedan kan du lämna en felanmälan och vi uppskattar om du försöker vara så detaljerad som möjligt. Då kan vi åtgärda problemet både snabbare och enklare...

Ett tips är att du installerar de senaste versionerna av både Flash och QuickTime.
De är gratis och viktiga komponenter för filmer, spel och ljudklipp...
Kontrollera även att du surfar med det senaste programmet här »